Museumdozen; voor grotere archivalia zoals textiel, archeologische vondsten en andere.

Museumdozen voor de berging van grotere archivalia

Zoals u inmiddels wel weet bent u bij Jansen – Wijsmuller & Beuns B.V. aan het juiste adres voor allerlei producten die helpen bij het overzichtelijk ordenen en opbergen van zaken als papierwerk, documenten, prenten en/of tekeningen. Van het grote Nationaal Archief tot aan de wat kleinere fotogalerieën: zowel grote organisaties als de kleine ondernemers kunnen bij JWB terecht voor materialen waarmee men belangrijke documenten en objecten goed en lang kan bewaren. Zo ook musea. Bij JWB hebben wij namelijk ook formaten dozen op voorraad, waar u afwijkende formaten objecten in kunt bergen. Wilt u meer weten over museum dozen? Lees dan snel verder en kom erachter wat u er precies mee kunt!

 

Wat zijn museumdozen precies?

Allereerst leggen we u graag even uit waar een museumdoos precies voor dient. Museumdozen zijn uitermate geschikt als het gaat om de ordening en berging van grotere archivalia. Deze museum dozen zijn altijd vervaardigd van zuurvrij golf- of massief karton. Hierin kunnen kleding, maquettes, gebruiksvoorwerpen of kunstwerken verpakt worden. Past uw object niet goed in de standaard aangeboden formaten? Dan kunt u eenvoudig een vakverdeling aanmaken of de doos 'verkleinen' met behulp van Museum Art Foam. Door stroken te knippen/snijden kunt u vakken maken en aanvullend voorkomt het Museum Art Foam schuiven en biedt een extra bescherming.

Kleding of andere textiel (vlaggen/banieren) kunnen verpakt worden in bijvoorbeeld Museum Tyvek of zijdevloeipapier, waarna deze gevouwen in een Museumdoos passen. Uiteraard kunnen banieren en vlaggen ook om een zuurvrije koker gewikkeld worden en in een tekeningendoos veilig verpakt worden. 

 

Naast de Museumdozen van golfkarton bieden wij ook depotdozen van 2,0mm massief, verouderingsbestendig karton. Deze dozen worden vooral gebruikt voor bodemvondsten en andere realia. Ook van dit materiaal bieden wij diverse formaten. Er zijn verschillende museumdozen waaraan wij u kunnen helpen, waarbij het goed is om te weten dat deze archiefdozen voor in het museum geschikt zijn voor verschillende termijnen wat betreft bewaring. Zo hebben wij bijvoorbeeld bruine dozen in onze collectie die voldoen aan de ICN 4/10 kwaliteitseis en geschikt zijn voor bewaring op middellange termijn van tien jaar. Echter, onze collectie bevat ook blauw/grijze dozen die voldoen aan de ICN 3/11 kwaliteitseis. Deze museum archiefdoos is dan weer geschikt voor bewaring op de lange termijn van dertig jaar. Het is een feit dat al het materiaal waaruit ons zuurvrij museumkarton bestaat, voldoet aan zowel de Silver Tarnish Test als de PAT-test per ISO 18916. Daarnaast zijn alle materialen FSC gecertificeerd en worden deze producten eens in de twee jaar opnieuw gekeurd door het ICN.

 

Ook voor zuurvrij museumkarton dat nog niét op de website staat

JWB staat bekend als de meest bekende en complete groothandel in archief- en conserveringsmiddelen in de Benelux en de kans is dan ook groot dat wij de museumdozen voorhanden hebben die u nodig heeft voor uw collectie. Hebben wij het product waarnaar u op zoek bent echter niet in ons assortiment? Dan kunnen wij van ons gecertificeerde materiaal ook dozen op maat maken. Dit, in combinatie met het feit dat wij wel van een uitdaging houden en graag onze handen uit de mouwen steken voor onze klanten, zorgt ervoor dat u bij JWB vaak alsnog aan het juiste adres bent voor het product dat u zoekt.

 

Bent u benieuwd welke soorten en maten museumkarton wij aanbieden of wilt u onze museumdozen eens in het echt zien of aanraken? Dan bent u altijd welkom in onze showroom in Wormer, waar u onze collectie zuurvrije dozen eens kunt bekijken. Alle archief en museumproducten en materialen die worden aangeboden door JWB, zijn van hoge kwaliteit. Bovendien is het veelal niet nodig om een minimale hoeveelheid af te nemen, waardoor zowel grote organisaties als kleine ondernemers met ons in zee gaan. Van het Stedelijk Museum en de Koninklijke Bibliotheek Nederland (en België) tot aan kleinere foto- en kunstgaleries en bedrijfsarchieven; de museum-, prenten en archiefdozen komen bij diverse organisaties van pas en wij voorzien u graag van het beste advies. Zo hoeft u zich in de toekomst geen zorgen meer te maken over de veilige opslag van uw belangrijke documenten of grotere archivalia.